< siječanj, 2008 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Opis bloga
kontemplacije




Arhiv




Poveznice...
alkion
annaboni
aquaria
boccaccio
brod u boci
catcher
čiovka
dinaja
ed hunter
espadrila
ely
e.p.
fanny
foto brlje
fra gavun
freestyler
greentea
gustirna
justawoman
koraljka
mela
metamorfoza
morska zvijezda
odmak
pametni zub
pegy
pjaceta
plavozeleni
plokmin
primakka
pubertetica
putopis
shadow of soul
simple minds
slavonchica
sredovječni
tražeći sebe
trill
uspomena
vacaguare
valcer
viviana
žubor vode
wall
walkingcloud
012station



Napomena: neke slike objavljene uz postove našla sam na Webu; naveden je izvor ili je sama slika link do stranice s koje je preuzeta. Prepozna li tko svoje djelo,
neka zna da ga ne prisvajam i ne podmećem kao svoje.


Copyright © Big Blue




free hit counter javascript

Jure Kaštelan

Volio bih da me voliš

Volio bih da me voliš
da budem cvijet u tvojoj kosi.
Ako si noć, ja ću biti zora
i bljesak svjetlosti u rosi.

Volio bih da me voliš
i da svi dani budu pjesma.
Ako si izvor, i ja ću biti
u živoj stijeni bistra česma.






Politika i(li) ljubav

11.01.2008., petak

Promatrajući što se sve događa u svijetu u kojem živimo, često se sjetim kako je Ranko Marinković, oslanjajući se na antičku tradiciju, izvrsno primijetio da na čovječanstvo utječu tri pokretačke sile: Eros, Thanatos i Phobos. Uistinu, pitam se postoji li nešto jače od erosa, smrti i straha; nešto što više izaziva čovjekovu maštu, znatiželju, pozornost i općenito – njegove misli i osjećaje?

Gledam kako su se mnogi obrušili na proučavanje i tumačenje ljubavnog života francuskog predsjednika Sarkozyja. Valjda se pojavio strah da se ne bi dogodila kakva politička nesmotrenost zbog erosa kojim je obuzet gospodin Predsjednik.

Vire mu u postelju, nagađaju hoće li se ženiti, hodaju za njim po Egiptu, fotografiraju ga s Carlom Bruni, nema čovjek mira. Jasno, on je državnik, političar, javna osoba, ima veliku odgovornost... Ali, zaboga, nije robot, a nije ni eunuh.

Ne skriva svoju strast prema ženama, osobito prema manekenkama. Rastavio se od žene nakon jedanaest godina braka tijekom kojeg su oboje bili preljubnici.

I sad se javljaju dežurni moralisti koji su zgroženi i zabrinuti. Pitam se koliko ima prebljubnika među tim (pr)osuditeljima koji valjda sebe smatraju oličenjem morala? Možda bi bilo manje nemoralno da su formalno ostali u braku - samo zato što je on predsjednik a ona prva dama pa da su i dalje oboje uživali u preljubu?

Istina, postoje muškarci koji bi bili nevjerni svakoj svojoj ženi, da ih imaju ne znam koliko. Ne zato što ih ne vole ili im nisu poželjne nego jednostavno zato što oni vole uzbuđenje koje donosi avantura, vole iskušati nešto novo ako osjete da bi to moglo biti dobro i zanimljivo novo iskustvo. Naposljetku se uglavnom vrate svojoj ženi. Neki su i dalje nezasitni pa traže nova izvanbračna iskustva.

Ljudi vole tražiti krivca zaboravljajući pritom da je uvijek potrebno dvoje i da nije za sve odgovorna samo jedna osoba. Ako već gospodin Sarkozy ima pojačan ljubavni apetit, barem je zatvorio jedno poglavlje svog emocionalnog života i nakon toga otvorio novo. To što obnaša predsjedničku dužnost ne čini ga neotpornim na sve ono što se događa i drugim ljudima.

Drugi je par rukava zašto su se obrušili na njegove ljubavne zgode u trenutku kad je kao političar povukao određene poteze koji se nisu svima svidjeli. To nam dokazuje da skretanje pozornosti s važnih političkih zbivanja na kojekakve afere nije samo hrvatski običaj. Jedino nisam sigurna ima li među hrvatskim političarima onih sa Sarkozyjevom ljubavnom reputacijom.

- 12:30 - Komentari (32) - Isprintaj - #